Renarama "Legenden"

Älskar den sången Tryck på play medans du läser!!
 
Har varit borta från hemma  sen igår nu. Skulle ut till Eksjö, men mådde inte så bra så stannade hemma. Ville inte/fick inte sova själv hemma, så åkte till mormor♥ Sov där tills idag. Allt kändes mycket bättre och jag ringde till rebecka och vi gick till tord och spelade lite fotboll. När vi kom hem därifrån tillbaka till mormor fick vi mat, sen gick vi ner till stranden med Sanny. Hon ville bada men ändå inte. Vågorna var för höga för henne.. Så vi gick därifrån, hem igen. På vägen hem började jag må lite illa, men inget mer. Det blev bättre men ville ändå åka hem o va själv lite. Så har varit hemma sen 2, nu är hela familjen hemma igen.
 
Imorgon är det måndag = skola... Eller? Kan inte skriva så längre, det är ju sommarlov ;-) Vad har ni gjort i helgen? Skulle va kul å höra vad ni andra i sverige gör på erat sommarlov! 
 

Sitter med musik i lurarna, kollar på gina & bikboks hemsida. Ser om jag hittar nåt fint. Shoppa med en kompis imorgon. Just some girly things :) behövs också ibland!
 

 
 
 

Det här med hatkommentarer??

Har sett på lfera större bloggar. STORA. flera 10000 läsare. Skriver ett långt inlägg om nån åsikt dom tycker. De får både kommentarer så håller med bloggaren, men sen kommer det alltid någon som tycker raka motsatsen & inte håller med. Då tycker bloggaren att den är otrevlig och vill inte ha fler såna kommentarer. 
 
Men vadå?? Måste alla tycka likadant då? Man kan inte skriva ett inlägg och tro att alla ska hålla med. Tycker det är fett störande att dom tror att alla kommer hålla med, och sen skriver ett nytt inlägg om såna kommentarer... Alltså skriver man ett deep shit får man va beredd på både posetiva och negativa kommentarer tillbaka...
 
Sen får inte dom negativa kommentarerna va dumma, men ändå stå för det dom tycker.. Den läsaren har inte mer rätt än bloggaren, båda har starka åsikter och man måste lära sig att respektera andras också! 
bjuder haha.. "gud sa "ge mig något läckert" och då kom jag gående ;-);-)"

Godmorgon :)

Älskar mina rubriker....

Igår kväll va jag med min kusin, hon sov här. Var vakna liiiiite för länge, 02.30 tror jag den va när vi släckte... Skypade med några, va med min syster. Hade kul :)

Har iallafall vaknar nu, ätit frukost och senare idag ska vi på restaurang (det va nåt speciellt idag) och sen till pappas kompisar. :) kul kul! Vad ska ni göra idag?


Hur/när började jag rida #1 CHICAGO

Chicago är en C-ponny, som står på ridskolan. Han är svart vit skäck och super fin!
Fick rida honom på en lektion första gången. Var lite nervös för ahade hört att han var väldigt pigg och sprang snabbt. Och ja det var han, men det gick ändå bra! Fick rida han igen och igen, och tillslut var han en favorit. Startade då min allra första tävling med honom, 40cm... Gick bra, tog alla hinder i trav tror jag. Men han hoppade ändå! 
 
Andra tävlingen hade jag utvecklats mer, galopp var det då. Kom över alla hinder, och hade 2 rosetter på väggen. 
Bilder från den dagen:
Hade gjort en fin fläta i svansen. Är man inte bäst måste man va finast xd
ser ut det är bruna fläckar ut på den bilden, men det är SVARTA fläckar!
fick rosett, var hur glad som helst 
hårig.se?! 
 
Nu tävlar jag inte Chicago så mycket mer, rider på lektion då och då. Han är en supertrvlig ponny, lite tjurig i spiltan men testar bara när man kommer in! Fin galopp, fin trav och pigg men inte het. Drömponny! 
 
 

Mina åsikter kring att dela blogg

Vet inte om du menar att man är 2 på en blogg, eller delar på på tex facebook? 
 Men skriver väl om båda,
 DEN SOM ÖNSKAT DETTA INLÄGGET ÄR DENNA BLOGGEN!
Tror nog att det är ganska smart att vara 2 (eller flera) som bloggar på samma blogg. Man har inte lika mycket tryck på sig att göra inlägg, utan inläggen delas upp på flera olika = du behöver inte skriva lika mycket. Har aldrig bloggat med någon annan, så vet inte riktigt hur det är. Men har man en bästa kompis så är det väl kul att blogga. Ser inget negativt om det, kanske att man inte ha friheten att göra så mycket som man själv vill, tex designen, inläggen. Utan man måste höra efter med de andra för att det ska gå bra. Men är säkert jättekul :)
 
Att dela bloggen på tex facebook är helt ok tycker jag. Bloggen sprids & du kanske hittar din favorit där? 

Underbart

Loggar in här, idag igen. 11 nya kommentarer ♥♥ Love you!

Idag ska jag kanske jobba lite, "sommarjobb" en dag. Pengar är ju alltid bra att ha på sommarlovet. ;-) Klockan 1 blir det isåfall. Skulle varit med kompisar idag, men de kunde inte och ingen är typ hemma haha.. Alla är på sjöis, AVUNDSJUK! ;( 
Blir att duscha, sen blir det som jag alltid säger - tar dagen som den kommer. :D ha en bra dag!
 

Bollkalle, åhnej

Ska upp till fotbollsplan och stå bollkalle nu... Hoppas inte regnet kommer igen. Har ätit lite macka och jordgubbar hos min mormor, ladda upp för att stå 9 minuter, ute i regnet/blåsten... Usch. Hatar att stå bollkalle..


Måste köpa

... ny bikini. Min har dels blivit missfärgad av en påse?! Hur kan det hända? Ja, istället för neongul är den rosa-orange-gul. Hmm?
 
Känns iallafall inte som varken badväder eller solväder. Der har regnat nonstop hela dagen/natten, tycker det är ganska mysigt när man somnar till smattrar på rutan. Kunna va inne utan att ha dåligt samvete. :) 
Ska se om några tjejkompisar vill komma hem till mig nästa vecka. En av dom åkte precis till Turkiet. Fuskigt ;-) Men det blir väl lika fint väder här hemma snart ? Hoppas jag... 
 


Mål 2013

Hej! Hemma från A6 nu, drog dit med min syster. Men tänkte på en sak, som jag ska skriva ner och sen kolla på efter sommaren. Mina mål 2013 inom ridningen!
 
har nästan alltid haft samma mål, men tänkte skriva dom igen, dels för att ha dom på nya bloggen, sen kanske någon av er tänker "jammen det kan ju jag & min häst också ha!".
 
Har alltid som mål att starta ex antal tävlingar.. Vill utvecklas i både dressyr & hoppning, men i tävlingar satsar jag på hoppning. 
STARTA MINST 7 TÄVLINGAR PÅ RIDSKOLAN
Har också som mål (haft länge) att rida alla hästar i stallet. har typ 5 kvar, inte så många! Mistel, Simba, Charlie, Rebus. 
RIDA ALLA HÄSTAR I STALLET

HOPPA HÖGRE "rekord" änsålänge är 95 cm, oxer. Främre bommen var 95 så den bakre var väl 1 m? Vet itne riktigt.
 
VAD HAR NI FÖR MÅL MED ERA PONNYS/HÄSTAR? 
 

Det är ju inte på RIKTIGT!

Har sett flera ryttare på framridning inför dresyrtävling. Vissa rider hästen rätt och får ner den i i fin form. Andra sågar ner huvudet och hästen är tvungen att ta ner nacken.
 
Vi hade dressyrvecka i stallet för några veckor sen, satt och kollade på de andra innan det var min tur. Ser då tre tjejer som rider sin häst, hästen har bra form (frivillig) ända tills de ska stanna och hälsa på medellinjen. Där blir formen öppen. Istället för att försöka hålla formen, börjar de såga ner huvudet för att "lära" hästen att HÄR ska vi stanna och då drar du inte upp huvudet. Är det rätt? nej
Har ni sett detta någon gång? Tycker det är synd om hästen, hästen får skador i rygg/nacke då det inte är ett naturligt sätt att ha nacken på. 
 

Alive and kicking.. Almost

Idag var jag nog tröttare än vanligt. Huvudet bara dunkar och är tjock i halsen - förkylning på g? Hoppas inte. :(
Ställde iallafall klockan idag igen, på kvart i 9. Gör designers och kollar TV. Kommer inlägg om lite allt möjligt, tror ni kommer gilla det :) Håll koll!
Sommaren 2011, saknar stället asså!
 


Dag 5 - En plats du gillar att vara på

STALLET
 
 

Få din blogg att växa!

I detta inlägget kommer det punkter jag tycker är viktigt för att få en större blogg, som jag själv följt och sett resultat!
 
* Designen är sjukt viktig. Om ni kommer in på en blogg med min och lite mer avancerad design ser man att personen lagt ner tid på den.  Om bloggen ser lite njaaaa ut (om man kan säga så ;-)) tänker man "denna bloggaren verkar inte anstränga sig så mycket... Och så kanske man läser ett inlägg eller 2, sen trycker man på kryss. Bloggen ska inte heller vara för avancerad utan det ska vara lätt att hitta! 
 
* Inläggen är också viktiga. Punkt där det ska vara, bra meningar, bra helhet och framför allt läs igenom texten innan du publicerar det!
 
* Svara på kommentarer om du inte får för många kommentarer tycker jag det är viktigt att svara på dom. Du startar en "konversation" och du koms ihåg som en trevlig person. Vips där har du en till läsare!
 
* Intressanta inlägg Skriv om sånt du vill, inte om andra inlägg som du igentligen inte vet något om men skriver ändå, för att göra dina läsare nöjda. Ta läsarnas ideér och blanda med dina 
 
* va dig själv behöver jag säga mer?! 
 
 


Min hästbakgrund FORTSÄTT

Vet inte hur många gånger jag har haft detta inlägget önskat, många som undrar. Antar att det är intressant? <3 ;-)
Bloggen som önskat detta är DENHÄR BLOGGEN!
 
Har alltid gillat djur, alltid önskar mig en egen hund, katt, häst. Men har bara haft en Hamster. 
Tar alla chanser jag får till att åka till djur. Leker med hundar, gosar med katter. Ja you name it.. Hästar ♥♥
 
Jag har inte alltid ridit på ÖRKS utan har provat andra stall också. Bor ganska centralt i stan så var närmre till 2 stall som inte var örks. Jfk och vissmålen. 
Började rida på Jfk, på deras ponnyridning. 2 varv för 20 kronor i skritt, shit va nöjd jag var och längtade alltid till lördagen då vi brukade åka ut dit. Klappade på den finaste hästen Kasper (tror jag han hette?!!?) och gav han morötter. 
 
Så en dag när jag var hos min kusin, började vi prata om det. Min kusin har ridit i ÖRKS innan och dom berättade om "knatteridning" som var där ute, varje lördag. jag tänkte, inget kan väl va bättre än jfk?? ingen häst är bättre än Lolli?? men åkte ändå ut och provade en dag. Kostade, ja jag vet inte vad. inte mer än 50 lappen, och då fick man rida i skritt och trav, gå över bommar, slalom, imellan koner. Mycket roligare tyckte Malin, vips så började jag vara där ute istället. ;-)
 
När jag ridit på knatteridning i typ 3 kvarts år, 9 månader ungefär, började jag lära mig att rida lätt, stå upp över bommarna, styra själv. Blev erbjuden en plats på ÖRKS och en på JFK samtidigt. Började nästan gråta när jag skulle välja, men det blev tillslut örks. Det mindre stallet - men med mysigare känsla. 
Ångrar inte att jag valde örks!
 
När jag började att rida var lektionen på lördagar, fick ställa klockan för att gå upp och åka till stallet. Klockan 11 tror jag det började, kommer inte ihåg... Red där i säkert 4 år MINST: Men efter ett tag blev gruppen mindre.. & vi var tvungna att byta dag. Var nervös inför detta, då mamma&pappa hade svårt att åka med ut till stallet på vardagar, och det var bara en grupp på helgen... och det var den som inte skulle finnas kvar längre. MIN grupp. 
Efter sommaren fick vi besked och gruppen flyttades till SÖNDAGEN. Känndes som stenar bara föll av axlarna. Längtar verkligen tillbaka till den tiden, vi var en "ridigen grupp" men ändå så skönt att bara va tre TRE i gruppen, inte trångt på ridbanan osv.. Red utan träns ner till hagen, gjorde lite vad vi ville på lektionerna. Längtar tillbaka till det så sjukt mycket :D 
 
Även den gruppen kunde inte vara kvar snart, och jag fick välja vilken dag jag ville rida. Valde onsdag, gruppen som var där va bra tid och bra dag. Och där har jag ridit i... Ja ett år nu? Vet inte riktigt. Men trivs bra och det är en bra dag. Kan bli lite stressigt på eftermiddagen med läxor och äta och allt. Men när man stressar till något bra gör det inget, right :)
 
Har ridit där i ungefär 7 år, snart 8. Tävlat Hampus, Kasper, Chicago - favoriter. Rider i en jättebra grupp och alla är schyssta. Älskar verkligen ridskolan!! Nu 2013 rider jag på örks på onsdagar klockan 18. Ja, vad mer ska man säga? Trivs bra och lär mig mer och mer, tävlar. Undra hur många gånger jag varit där ute?! Skulle va kul att veta. Samma stallgång, samma spiltor, samma boxar, samma ridbana. Still love it :) 
 En blåbärstävling.... Haha hur ser det ut då?! Utveckling tills idag, lärt mig sjukt mycket. Mycket har förändrats..
Skaffat nya favorithästar i stallet, bla Hoffman ^ och Ior ♥
Hopp träning för ca 2 år sen... var nära att jag flög av, även där har jag utvecklats, vara beredd på felsprång dvs lärt mig att anpassa avståndet innan hindrerna. 
 

 
 
 

Dag 4 - En film du kan se om och om igen

 

Godmorgon måndag

Är astrött, orkar knappt hålla upp ögonen. Men ställde ändå klockan på kvart i 9 för att vända tillbaka dygnet. Lägger mig way to sent och vaknar när halva dagen har gått.. ;-) Men det är skönt
 
Idag har jag inget måste, ska fixa lite med bloggdesigners och bara vila. Ska se om nån kompis vill hitta på något, är riktigt sugen på att gå ut och springa en långsväng :) 


Aja, vi får se hur det blir. Nu ska jag göra min design klar. Vi hörs!
 

Rubrik

Håller med er om ni kommenterar att ajg borde skriva mer. Men har gjort mycket idag och har inte hunnit. Har lagt all tid nu på kvällen åt era önskeinlägg. Ett klart, 5 to go. Kul! :) 
Imorgon är det måndag, har träning på kvällen men tror jag står över den. Har ont i ryggen, vilar mig i from.. men vi får se hur det känns imorgon. Ska iallafall ut och springa imorgon på morgonen, känns inte så mycket i ryggen precis när man vaknat, så passar på då. Måste köpa lösnaglar och fixa dom, köpa saltvatten spray. Men oups, pengarna är slut :( Bra jobbat malin
 
Vi hös imorgon, nu ska jag sova. Natti :D <3
 
 
 
 


Grillat på en söndag

Hej! Har läst alla kommentarer, bra rubriker! Inläggen kommer utspritt nästa vecka!

Är hos mina kusiner, har ätit grillat. Igen haha! Har ätit med släkten hela helgen, varje dag. Gott!

Idag har jag städat, ska rensa garderoben när jag kommer hem. Seriöst, ett bombnedslag i hela rummet. Måste få ut tjocka tröjor och in med linnen. Sommaren är ju här! Vad ska ni göra idag? :)


Dag 3 - En bild av en person du kan berätta allt för

 
 

Fråga till er

Jag har en fråga till er. 
Bloggen skapar jag tillsammans med er, det är ju ni som gör den större, & jag levererar inlägg varje dag.
Vilka inlägg gillar ni att läsa? Skriv en rubrik ni skulle vilja att jag skrev ett inlägg om.
Ni sätter rubriken, jag skrver texten. Deal? 
Ni som frågar får länkning i inlägget. 
 
 
gammal bild från sommaren 2012, ett år sen!

Min vecka

Nästa vecka på sommarlovet, vad händer?
Sommarlovet hittils har varit tråkigt, inte gjort någonting. Men tror det behövdes, vila. ;-) 
Nästa vecka är likadan.. Almost
 
På måndag har jag träning halv 6. Det suger ärligt talat, tänkte att jag kunde få vila mina knän under sommaren nu som jag har stora problem med, knappt kunnat gå vissa dagar. Men nej, då ska vi ha träning ändå... bara 2 veckor upphåll, & en av den veckan är jag på cup. Tar mer än gärna några lediga veckor från fotbollen
 
Tisdag har jag ingeting att göra, kanske ska ut till stallet men inget som är bestämt.
Antar att min vecka kommer bli ganska spontan och man tar dagarna som de kommer, orkar inte planera varje dag.
Så blir nog hela min vecka, men berättar för er på morgonen vad jag ska göra. :) 
Kommer börja med mitt videomaraton på måndag. Vad det blir för videos får ni veta imorgon. 
Något måste ni ju ha att längta till, right :)
 
På midsommar var jag med släkten hos min mormor först klockan 1. Vi åt mat och jordgubbstårta, sånt man brukar göra. Gick ner och badade med hunden och fick rivmärken på mina bara ben av hundarnas klor. Myys :D
 
På kvällen åkte vi ut till mina kusiner, ungefär klockan 7. Var där halva natten, kom hem lite innan 02. Det var kul, åt grillat där ute och jordgubbar. Tror jag somnade lite där vid sisådär klockan 00, på en hård träbänk ute i deras utehus med en filt över mig. Var ganska trött tror jag ;-) Hade ni en bra midsommar?
 
 
 

 

Vad jag gör i början på ett ridpass

Alltid när jag rider försöker jag få hästen att vara framme och mjukna i sidorna! I början rider jag med långa tyglar och kollar så gas och broms fungerar. Sen tar jag tyglarna och då rider jag ut noga i hörnen så hästens ställs och så att den inte ska gå på spåret, spåret är mycket upptrampat och därför stelt och då kan hästen lättare bli halt om den går där. 
 
Sen börjar jag trava och då kollar jag så hästen är med i avsaktningar till skritt, och igångsättningar från skritt till trav. Sen brukar jag rida in på nån volt och ställa/motställa så den bli mjuk i sidorna! Brukar ganska snabbt få koll på detta, men formen sitter inte direkt!  Det kommer sen när vi börjar göra någon övning! 
 
rörigt inlägg, men hoppas ni förstår ändå!
 

Dag 2 - En lår du lyssnar på väldigt ofta

 

Dag 1 - en bild på mig själv

 
 

HATAR

Jag hatar bloggar som...
* Bara har vardagsinlägg, tycker det är mycket roligare med inlägg om tex Mina mål 2013 eller så, you name it
* Använder för mycket förkortningar (mkt, nt)
* Dåliga rubriker, det är jag jättedålig på..
 

30 DAGAR

Dag 1- En bild på mig själv
Dag 2 - En låt du lyssnar på väldigt ofta
Dag 3 - En bild av en person du kan :berätta allt för
Dag 4 - En film du kan se om och om igen
Dag 5 - En plats du gillar att vara på
Dag 6 - Hit vill jag åka
Dag 7 - En bild du börjar gråta över
Dag 8 - Någon du saknar
Dag 9 - En gång i ditt liv när du var lycklig
Dag 10 - en bild som gör dig lycklig
Dag 11 - Något du älskar att göra
Dag 12 - En låt du lyssnar på när du är ledsen
Dag 13 – Något du gör när du är ensam
Dag 14 - Din favorit stad
Dag 15 – En person du litar på
Dag 16 - En låt du gillar
Dag 17 - En sanning om dig
Dag 18 – Din profilbild med flest likes
Dag 19 - Den person som känner dig bäst
Dag 20 - En person du vill vara med
Dag 21 – Din favorit plats
Dag 22 - Vad jag vill göra nästa sommar
Dag 23 – Vilket land var du i senast
Dag 24 - en bild du gillar på dig själv
Dag 25 - Din favoritsak i rummet
Dag 26 - Mitt favoritplagg
Dag 27 - Någon du träffade nyligen
Dag 28 - En vän du aldrig vill förlora
Dag 39 - En bild som du älskar
Dag 30 - En bild på ditt rum :

Midsommar 2013

Godmorgon! Har atit frukost och fixat iordning mig. Ska till mormor klockan 1 ungefär, sen ut till kusinerna. Har på mig ingefär samma kläder som jag hade igår, alltså detta:
 Har ont överallt, i knäna nacken och ryggen, men whatever. Idag är en bra daaag! <3
 

j

 

--

Skulle åkt till stallet som jag sa, men det blev inte så. Mådde inte så bra, och var trött så skippade det idag... Måste anmäla mig till konfa, måste göra massa saker! 
Känner mig inte alls på topp, men alla har sina upsanddowns. Har haft träning, fått komma bort från alla tankar..
 
Imorgon ska jag ut och springa. Har träningar på måndagar nu på sommaren, det suuuugeeeer. För jag vill vila lite från det och tänka om, om jag ska fortsätta. Vila mina knän och ja, bara VILA. men nehepp.. 
 
Efter sommaren vet jag inte hur det blir med ridpassen på onsdagar, men det får ni veta när det är klart. 
Ikväll lagade jag mat till hela familjen, känner mig duktig haha.. Ska kolla på TV nu och ta det lungt, lägga mig tidigare idag. Kan ju inte väna på dygnet helt bara för att det är somamarlov, right? 
 
 

Malin vad skulle du göra om...

FORSÄTT MENINGEN
 

Godmorgon torsdag

Godmorgon! Är trött och orkade knappt gå upp men var så hungrig. 
Idag skulle jag åkt ut till stallet, men kanske inte blir så. 
Har bara hunnit äta frukost och klätt på mig idag, orkar verkligen inget nu på sommarlovet.. Ska se om någon vill göra något, annars blir det väl bara att vara hemma.. Tråkigt men skönt :)
Här är jag idag:
 

NY START

Börjat om helt på bloggen. Satsade verkligen jättemycket och fick bra statistik och mycket kommentarer. Men slutade blogga halvt och tappade fler och fler läsare... Det var jättekul att ha alla läsare och kommentarer så siktar mot det igen!
 
Har ni någon fråga om var min blogg kommer handla om, om mig eller något annat kan ni bara kommentera. 
Mejl: [email protected]
Kik: malinss